1. Du börjar med att boka lägenheten du är intresserad av på webbsidan och i samband med bokningen får du en bokningsbekräftelse på e-post.

2. En depositionsavgift* betalas in på bankgiro 5713-6145, senast nästkommande vardag. Som meddelande till mottagare skriver du ditt namn. Två till tre dagar efter det får du en bekräftelse på inbetalningen och information om tid och plats för incheckning.

* Storleken på depositionsavgiften beror på totalkostnaden.
För bokningar på 1€ – 1000€ är depositionsavgiften 1000 kr
För bokningar på 1000€ – 2000€ är depositionsavgiften 2000 kr
För bokningar på 2000€ – 3000€ är depositionsavgiften 3000 kr

3. Vid incheckningen visar vi dig lägenheten, hur allt fungerar och du får nycklar till lägenheten. Hyran betalas och vi skriver ett hyreskontrakt. Observera att den totala hyran betalas vid incheckningen då depositionsavgiften återbetalas via överföring efter vistelsen. Du får ett skrivet kvitto på inbetald depositionsavgift samt hyra och vi bestämmer tid för utcheckning. Utöver detta behöver vi även få en id- eller passkopia från samtliga personer som ska bo i lägenheten.

Vill du inte ha med dig kontanter på resan kan du betala hyran för lägenheten i förväg. Meddela oss via e-post om du väljer detta alternativ.

5. Vid utcheckningen lämnas nycklarna i lägenheten och efter att lägenheten kontrollerats återbetalas depositionsavgiften via överföring till önskat konto. Skulle något vara sönder eller saknas i lägenheten täcker depositionsavgiften ersättningskostnaderna.

Ankomsttid och dag
En extra avgift tillkommer vid följande incheckningstider:
Vardagar kl. 18:00 – 21:00, 25€.
Vardagar kl. 21:00 – 09:00, 50€.
Lördag, söndag och helgdag, 25€.
Lördag, söndag och helgdag kl. 18:00 – 21:00, 50€.
Lördag, söndag och helgdag kl. 21:00 – 09:00, 75€.

Avbokningar
Avbokningar som sker minst tre månader innan ankomst är avgiftsfria. Vid avbokningar en till tre månader innan bokad period faktureras halva hyressumman. Avbokar du lägenheten mindre än en månad innan bokad period faktureras hela hyressumman.

Incheckningstid
Om vi har en utcheckning samma dag kan incheckningen ske kl. 14:00 som tidigast. Har vi ingen bokning samma dag kan ni checka in när det passar er bäst.

Utcheckningstid
Är lägenheten bokad samma dag så måste utcheckningen ske senast kl. 10:00. Har vi ingen bokning samma dag kommer vi överens om en utcheckningstid som passar er bra.

Förseningar
Vänligen meddela förseningar på telefon så snart de uppstår.

Städavgift
Städavgiften är obligatorisk och ingår i totalpriset i bokningsformuläret.

 

Frågor & Svar (FAQ)

Vad är Barcelonagruppen?
Barcelonagruppen består av ett antal ägare som erbjuder sina lägenheter i Barcelona. De flesta är svenskar men det finns även andra nationaliteter med i gruppen.

Varför är Barcelonagruppens lägenheter så billiga?
Då vi har ett mycket effektivt och bra samarbete mellan lägenhetsägarna samt låga omkostnader kan vi erbjuda mycket låga och konkurrenskraftiga priser.

Finns sängkläder och handdukar i lägenheterna?
I lägenheterna finns sängkläder men inte handdukar.

Kan man boka för olika antal personer i samma bokning?
Lägenheten måste alltid bokas för det max antal personer som vid något tillfälle kommer bo i lägenheten.

Hur många nycklar får vi till lägenheten?
I varje lägenhet finns två uppsättningar nycklar.

Finns det rabatter för barn eller räknas de som vuxna?
Barn under två år bor gratis och övriga måste räknas med i bokningen. Vänligen kontakta oss innan bokningen för vidare information om ni reser med små barn.

Hur hittar vi till lägenheten?
I bokningsbekräftelsen får du adressen till lägenheten samt information om mötesplats för incheckningen.

Vad är depositionsavgiften till?
Depositionsavgiften fungerar som en säkerhet för Barcelonagruppen och lägenhetsägarna. Skulle något vara sönder eller saknas i lägenheten vid utcheckningen är det depositionsavgiften som täcker ersättningskostnaderna.

Kan jag gå med i Barcelonagruppen?
Om du (eller ditt företag) har en lägenheten som ni vill hyra ut i Barcelona är ni välkomna att kontakta oss för vidare information. Att hyra ut din/er lägenhet i Barcelona ger en säker och bra avkastning.