1. Hittar du en lägenhet som du vill hyra kontaktar du oss på Barcelonagruppen via e-post för att preliminärboka lägenheten.

2. Efter du fått klartecken att lägenheten är ledig kan vi gå vidare med bokningen. Nästa steg är då att betala en depositionsavgift på motsvarande en månadshyra. depositionsavgiften betalas in i svenska kronor på bankgiro 5713-6145 i Sverige. Som meddelande till mottagare skriver du ditt namn. Du har tre bankdagar på dig att betala in depositionsavgift från att vi meddelat att lägenheten är ledig. Skulle du behöva mer tid meddelar du oss på Barcelonagruppen.

3. När betalningen är avklarad skickar du ytterligare ett email till oss med exakt insatt belopp samt insättningsdatum. En till två dagar efter det får du en bokningsbekräftelse och från detta datum är lägenheten bokad.

4. Inför ankomsten till Barcelona tar vi upp kontakten på nytt och bestämmer mötesplats och tid för incheckning.

5. Vid inflyttningen visar vi dig lägenheten och ett hyreskontrakt skrivs. Du får nycklarna och betalar första månadshyran samt andra delen av depositionsavgift. Vi behöver även en passkopia från samtliga som ska bo i lägenheten.

6. När du lämnar lägenheten kommer en representant från Barcelonagruppen och möter dig i lägenheten. Vi gör en check och kollar att inget är sönder eller saknas. Skulle något vara sönder eller saknas i lägenheten är det depositionsavgiften som täcker de kostnaderna. Du lämnar tillbaka nycklarna till lägenheten och får tillbaka din depositionsavgift.

Depositionsavgift
Enligt spansk lag gäller två månadshyror i depositionsavgift för möblerade lägenheter. En del av depositionsavgiften (motsvarande en månadshyra) betalas i samband med att du bokar lägenheten. Den andra delen (motsvarande en månadshyra) betalas i samband med inflyttningen tillsammans med den första månadshyran.

Avbokningar
Avbokar du en lägenhet mer än fyra veckor innan planerad ankomst får du tillbaka hälften av den inbetalda depositionen. Avbokar du en lägenhet mindre än fyra veckor innan planerad ankomst får du inte tillbaka något av den inbetalda depositionen.

Slutstädning
Lämnar du lägenheten i ett bra skick är det ingen avgift för slutstädningen. Behövs lägenheten städas är avgiften för slutstädningen 50€.

Uppsägningstid
Uppsägningstiden är en månad och sker skriftligt eller via e-post.

Frågor & Svar (FAQ)
Ingår alla räkningar i hyran?
Kostnader för el, vatten och gas tillkommer. Totalt cirka 50 euros per månad.

Hur länge kan jag hyra en lägenhet?
Kontrakten skrivs på minst en månad och högst tre år.

Hur betalas hyran?
Hyran betalas in på ett spanskt bankkonto. Som meddelande till mottagare skrivs lägenhetsnamn samt månad. Ex: ”Argenter – Juni”.

När betalas hyran?
Hyran betalas månadsvis i förväg.

Kan jag flytta ut när jag vill eller måste det ske vid ett månadsskifte eller då jag betalar hyran?
Vi räknar inte kalendermånader och du betalar endast för de dagarna du bor i lägenheten.

Hur länge innan ankomst kan jag boka en lägenhet?
Så fort en lägenhet publiceras som ledig går det boka lägenheten.